Vilken bank lånar ut mest pengar i Sverige 2021?

|

Vilken bank som lånar ut mest pengar idag beror på vilken typ av lån vi tittar på. Vi vänder oss fortfarande till storbankerna för bolån, men för mindre lån, så som privatlån går vi istället till mindre banker och långivare. 

Större lån 

För att få reda på vilken bank du kan låna mest pengar av behöver du tala om vilken typ av lån det är du är ute efter. Är det ett bolån du är ute efter bör du vända till dig någon av storbankerna i Sverige eftersom det är där du kan låna de största summorna.  

Hur mycket du får låna brukar inte skilja sig avsevärt när det gäller storbankerna. De använder sig av lite olika metoder för uträkningarna, men lånelöftet brukar ändå bli ungefär detsamma vilken bank du än vänder dig till.  

Mindre privatlån 

Om du däremot vill ta ett mindre privatlån, är det inte alls säkert att det är storbankerna du ska vända dig till. Storbankerna är ofta mycket strikta i sina uträkningar när de ger lån. Därför finns det ofta mycket bättre banker och långivare att vända sig till för mindre lån.  

 För att få reda på vilken bank som lånar ut mest till just dig, med alla dina förutsättningar är det bästa att ansöka om lånet via en lånförmedlare. Via en lånförmedlare får du svar på hur stort lån du kan få, och vill vilken ränta samtidigt som endast en UC förfrågning på dig görs. Den populäraste lånförmedlaren är Advisa, men även Lendo och Zmarta är populära.  

Lämna en kommentar