Bredband om du har en betalningsanmärkning

|

Bredband är något de flesta både vill och behöver ha i sin bostad idag eftersom vi gör så pass mycket på internet idag. Men att skaffa bredband om du har en betalningsanmärkning kan vara svårt.

Kan man skaffa bredband trots en betalningsanmärkning?

Nej, i de flesta fall kan du inte teckna ett abonnemang för bredband om du har en betalningsanmärkning. Bredbandsleverantörer gör en kreditupplysning på dig innan du tecknar ett abonnemang, och de flesta leverantörer kräver att du tecknar abonnemang för att få bredband via dem.

Om det visat sig att du har en betalningsanmärkning, räknas det som att du har nedsatt betalningsförmåga och det kommer bli mycket svårt för dig att få teckna ett abonnemang. Det finns dock i alla fall en leverantör på marknaden som kan godkänna ansökningar, trots betalningsanmärkning.

Så kan du skaffa bredband om du har en betalningsanmärkning

Om du blir nekad att teckna abonnemang för bredband finns det ändå några alternativ. Du kan höra med operatören om det finns möjlighet att förskottsbetala bredbandet. Du kan då få möjlighet att betala exempelvis 6 eller 12 månader i förväg.

Ett annat alternativ är att hitta någon annan som är villig att stå på bredbandet åt det. Exempelvis en familjemedlem eller en nära vän kanske kan vara villig att teckna ett bredbandsabonnemang åt dig i sitt namn. Tänk på att alltid betala fakturan i tid för att inte sätta någon annan i trubbel.

Lämna en kommentar