Hur många svenskar är hos Kronofogden?

|

År 2020 var det 402 205 svenskar som hade skulder hos Kronofogden. Att ha en aktiv skuld hos Kronofogden är dock inte detsamma som att ha en betalningsanmärkning, men man räknar med att cirka en halv miljon svenskar har en betalningsanmärkning.

Svenskarnas skulder hos Kronofogden

Under de senaste tre åren har inte antalet svenskar som har en skuld hos Kronofogden ändrats speciellt mycket, utan siffran har legat runt 400 000. Däremot kan man se att under de senaste 10 åren har svenskarnas skulder hos Kronofogden växt sig allt större.

Vad detta beror på är såklart svårt att säga, men många hävdar att en anledning är att det idag är mycket enkelt att ta snabba lån, som är svåra att betala tillbaka.

Det finns också en oro över hur coronakrisen kan påverka svenskar skuldsättning.

Svenskar som har en betalningsanmärkning

Antalet svenskar med en betalningsanmärkning hänger såklart ihop med antalet som har en aktiv skuld hos Kronofogden. Och statistik visar på att var fjärde person som får en anmärkning, får ytterligare en anmärkning inom 12 månader.

Att få en betalningsanmärkning är allvarligt, eftersom det försvårar ditt ekonomiska läge avsevärt. Du kan få lån med betalningsanmärkning, och ett lån med sjyssta villkor kan vara din räddning från att få ytterligare en betalningsanmärkning.

En betalningsanmärkning försvinner efter cirka tre år och det bästa du kan göra är att vänta ut tiden och inte skaffa dig fler anmärkningar.

Lämna en kommentar