Går det att handla på faktura utan kreditupplysning 2021?

|

När du väljer att betala något på faktura är det en chansning för företaget att du faktiskt kan betala för dig. Därför görs alltid en kreditupplysning när du ansöker om att få betala med faktura. Däremot är det inte säkert att upplysningen görs via UC. 

Kreditupplysning vid fakturaköp 

Företaget du handlar från vill såklart veta att du faktiskt kommer att kunna betala fakturan för det köp du har gjort och därför tas alltid en kreditupplysning på dig. I kreditupplysningen kan företaget se din taxerade inkomst, om du har betalningsanmärkningar och hur många övriga krediter du har bland annat.   

Ska du göra ett stort fakturaköp är det därför viktigt att du har hög kreditvärdighet 

Kreditupplysningar via olika företag 

Som många vet är det ofta negativt att ha många kreditupplysningar och därför kanske du tänker att du behöver undvika att handla på faktura? Men det är inte säkert, alla företag gör inte sin kreditupplysning via UC när du ansöker om att få betala med faktura.  

Exempelvis Klarna som ofta har hand om butikers fakturor gör sina kreditupplysningar via företag som Bisnode och Creditsafe. Dessa kreditupplysningar kommer inte synas hos UC, och har därför inte lika stor påverkan på din kreditvärdighet.  

I villkoren för ett fakturaköp bör du alltid kunna se var en kreditupplysning på dig kommer att göras.   

Lämna en kommentar