Priser och betalning

Priser

Priser inkluderar gällande moms, för närvarande 6% på litteratur och 25% på övriga produkter. Priserna anges i svenska kronor (SEK) och är dagspriser som uppdateras löpande. Priset på produkter som är under utförsäljning/rea gäller så långt lagret räcker.

Minderåriga

För att handla ska du ha fyllt 18 år. Om du är under 18 år krävs målsmans godkännande (målsman står som orderbeställare).

Betalningsvillkor

I nätbutiken kan du välja mellan att betala med kort, via PayPal eller mot postförskott. Förskottabetalning accepteras ej. Våra presentkort kan för närvarande endast användas som betalmedel i vår butik eller som betalning/delbetalning av en kurs. Varor som hämtas i butik betalas kontant eller med kort vid utlämning, om inget annat har gjorts upp med butiken i förskott.

Vi kan för närvarande endast ta emot beställningar via nätbutiken som ska levereras inom Norden. För beställningar från övriga länder kontakta oss på order@saterglantan.se för priser och villkor.

Betalsätt

Kortbetalning: Fraktavgift 75 kr, inga andra avgifter tillkommer. När du bekräftar din order skickas dina uppgifter till vår samarbetspartner, DIBS/DebiTech AB, som kontrollerar kortets giltighet. Din betalning är säkrad genom Dibs. Ditt kortnummer sänds krypterat direkt till banken. Butiksinnehavare har inte tillgång till din kortinformation eller ditt bankkonto. Dibs använder sig av SSL kryptering vilket är industristandard för säkra kortbetalningar. För mer information om kortbetalning se www.dibs.se

Paypal: Fraktavgift 75 kr, inga andra avgifter tillkommer. Betala snabbt och säkert genom att använda PayPal. Genom att betala med PayPal lämnas dina kort- eller kontouppgifter aldrig ut till Sätergläntan Butiken för slöjd och hantverk utan skyddas och lagras av PayPals säkra servrar. Läs mer på Paypals hemsida.

Postförskott: Fraktavgift 75 kr + postförskottsavgift 75 kr. Varor beställda mot postförskott betalas i samband med att de hämtas på postens utlämningsställe.

Kontant: varor som hämtas i butik betalas kontant eller med kort i samband med att de lämnas ut.

Restorder

Vi gör allt för att ha alla varor på lager, men tyvärr kan någon vara ta slut ibland. Vi restnoterar då om varan beräknas inkomma inom rimlig tid. Varorna bevakas åt dig och sänds få fort de kommer in igen utan fraktavgift. Om du önskar kan du avbeställa eller komplettera din restorder. Tänk på att du alltid kan komplettera din restorder med flera varor utan att någon extra fraktkostnad tillkommer.

Frakt och leverans

Leveranser inom Sverige

Vår målsättning är att kunden ska ha sin beställning inom en vecka från beställningsdagen. Alla leveranser sker med PostNord.

Mindre försändelser skickas som 1:a klass brev, som levereras direkt till mottagarens postlåda. I de fall försändelsen är för stor för att rymmas i postlådan får mottagaren ett aviseringsmeddelande. Kunden hämtar då varan på närmaste utlämningsställe.

Större paket skickas med MyPack och levereras till närmaste ombud. Kunden får en avisering via sms eller e-post med information om vart det kan hämtas. Större paket till förvaltningar inom stat, kommun och landsting levereras med DPD Företagspaket. Alla PostNords pakettjänster är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001.

Fraktfritt vid beställningar på 3 000 kr eller mer. På övriga beställningar tillkommer 75 kr. Vid postförskott tillkommer även postförskottsavgift 75 kr.

Hämta i butik

När du beställer via nätbutiken kan du välja att hämta ut ditt paket i vår butik i Insjön. Ingen fraktkostnad tillkommer. Paketet ska hämtas inom 14 dagar och betalas kontant eller med kort i samband med att det hämtas. Om inget annat har gjorts upp med butiken i förskott.

Leveranser till Danmark, Finland och Norge

Alla leveranser skickas med Post Nords pakettjänst MyPack och levereras till närmaste ombud. Kunden får en avisering via sms eller e-post med information om vart det kan hämtas. PostNords tjänst MyPack är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001.

Enhetsfrakt 225 kr. Eventuella tillkommande kostnader för tullavgifter ingår ej och är köparens ansvar att betala.

Leveranser till övriga länder

För beställningar till övriga länder kontakta oss på order@saterglantan.se för priser och villkor.

Transportskada

Vi står för eventuella skador som kan uppstå vid transport till dig. Anmälan om skadat/saknat gods skall göras till transportbolaget.

Outlöst paket

För eventuellt outlösta paket debiteras hanterings- och fraktkostnader på 300 kr. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Reklamation och återbetalning

Reklamation

Vid eventuellt fel eller skador vill vi att du reklamerar varan till butiken så fort som möjligt. Kontakta butiken på 0247 402 73 eller order@saterglantan.se så att vi kan rätta till felet. Skicka aldrig tillbaka varor till oss utan att först ha kontaktat oss. Vi står alltid för eventuell returfrakt och skickar ny vara kostnadsfritt till dig. Vid eventuell tvist följer vi alltid Allmänna reklamationsnämndens beslut.

Ångerrätt/öppet köp

Vi tillämpar full returrätt utan speciell anledning inom 14 dagar i enlighet med distanshandelslagen. Vill du ångra ditt köp ska du meddela oss det senast 14 dagar efter att du tagit emot varorna. Kontakta oss på 0247 402 73 eller order@saterglantan.se Du kan inte ångra ditt köp genom att låta bli att hämta ut ditt paket. Du måste ge oss ett tydligt besked om att du ångrat köpet.

Varor som återsänds i oskadat skick och ej har hanterats mer än nödvändigt återbetalas till sitt fulla värde. Har varan hanterats i så stor utsträckning att den minskat i värde, görs avdrag på återbetalningen i den omfattning varan anses minskat i värde.

Om du utnyttjar ångerrätten för en enskild vara betalar vi tillbaka varans köpeskilling, du står för frakten. Om hela ordern returneras återbetalas även fraktkostnaden.

Skicka tillbaka varorna så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar efter att du gett oss besked om ditt ångrade köp. Se till att varorna är ordentlig packade, du har själv ansvaret tills att vi tar emot dem. Kostnaden för att skicka tillbaka ditt ångrade köp betalar du som kund. Vi löser inte ut paket som skickas till oss mot postförskott. Returen kan också göras direkt till butiken.

Returrätten/öppet köp gäller ej metervaror, öppnade garn- och materialförpackningar, tidskrifter, cd-skivor där förseglingen brutits och nedladdningsbara produkter.

Återbetalning

Vid utnyttjande av ångerrätten återbetalar vi pengarna utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter vi mottagit returen eller kvitto på återsända varor.

 

Kunduppgifter

Behandling och hantering av kunduppgifter

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Enligt Personuppgiftslagen (PuL) kan du när som helst återkalla ditt samtycke vilket innebär att vi inte behandlar ytterligare personuppgifter om dig, du har även rätt att begära information om och/eller rättelse av de personuppgifter som finns sparade om dig. För utdrag/rättelser enligt § 26 och § 28 PuL skickar du ett undertecknat skriftligt brev eller via mail till: butiken@saterglantan.se eller Sätergläntan Butiken för slöjd och hantverk, Knippbodarna 119, 793 41 Insjön. Kunders personuppgifter lämnas aldrig till en tredje part.

Org nr 783200-3334