18-22 juni 2017 – fullbokad!

Kursen Tvåändsstickning är fullbokad. Kontakta oss gärna om du vill skriva upp dig på vår reservlista (info@saterglantan.se) eller ta en titt på våra andra kurser i stickning

Är du nyfiken på tvåändsstickning? Har du provat på men vill fördjupa dig i tekniken? Du stickar med två ändar från samma nystan, varannan maska med varannan tråd, vilket skapar kraftigare, mer slitstarkare och varma plagg.

På kursen får du lära dig tvåändsstickningens historia; utbredning, material, vem har stickat, vad som har stickats samt lokala variationer.

Den här kursen passar både för nybörjare och för dig med tidigare erfarenhet av tvåändsstickning. För dig som är nybörjare arbetar vi med provstickning av uppläggningar, räta och aviga maskor, mönsterkrus samt så påbörjar vi ett par tumvantar. Om du vill fördjupa dig och har erfarenhet sedan tidigare provstickar vi lokala variationer på mönsterstickning och detaljer samt påbörjar ett större arbete.

Lärare Karin Kahnlund

Datum 18-22 juni 2017

Tider Start kl 8.40 dag 1 och slut kl 12.00 dag 5

Förkunskaper Kursen lämpar sig både för dig med grundläggande kunskap i tvåändsstickning och för dig som är nybörjare.

Studieort Sätergläntan i Insjön, Dalarna

Anmälan Löpande i mån av plats via formuläret nedan

Bilder: © Karin Kahnlund

Karin Kahnlund driver företaget Uppstickaren med fokus på stickning; undervisar i hand- och maskinstickning, är återförsäljare av garn och stickmaskiner. Karin fick år 2000 SHRs och Nordiska museets Slöjdjul-stipendium. Författare till boken Sticka efter Svenska Mönster.

Karins hemsida

Karins mönster på Ravelry

#karinkahnlund på Instagram

Kursen börjar dag 1 kl 8.40 med samling i Sätergläntans matsal, huvudbyggnaden. Därifrån går ni tillsammans med kursledaren till salen. Kursen avslutas kl 12.00 dag 5 med lunch kl 12.00-13.00.

Ladda hem schema för kursen här.

  • Z-tvinnat garn om du har
  • Strumpstickor 1.75 – 2,5 mm, gärna flera omgångar om du har
  • Garn och stickor finns att köpa på plats om du behöver
  • Anteckningsmaterial
  • Måttband
  • Nål
  • Sax

4 400 kr per person

varav anmälningsavgift: 1 000 kr per person

I priset ingår kursavgift, lunch, kvällsmat och fika. Kostnader för ev. material och resor tillkommer.

Lunch, kvällsmat och fika ingår i kursens pris. Alla måltider serveras i Sätergläntans matsal, huvudbyggnaden. Du anger önskemål om mat i anmälningsformuläret nedan.

Kursveckan 18-22 juni finns tyvärr inget boende tillgängligt och vi har en lång reservlista men rekommenderar gärna boende i närheten av Sätergläntan i Insjön eller Leksand.

Den här produkten är just nu slut i lager och inte tillgänglig.