18-22 juni 2017 – fullbokad!

Kursen Sticka vantar och sockor – mönstra och forma! är fullbokad. Kontakta oss gärna om du vill skriva upp dig på vår reservlista (info@saterglantan.se) eller ta en titt på våra andra kurser i stickning

Är du nyfiken på sockor och vantars oändliga möjligheter? Vill du prova olika val av material, tekniker och färger?

Det är precis vad vi går igenom under kursen Sticka vantar och sockor – mönstra och forma! med Erika Åberg. Under kursen kommer du som deltagare få lära dig mer om hur vantar och sockor kan se ut. Hur du som stickare kan tänka kring materialval och få möjlighet att prova dig fram.

Det kommer att finnas tid till att titta på traditionella mönsterbilder, rita egna och färgsätta. Du får prova att sticka olika muddar, tumkilar, hälar och sätta ihop ett plagg som passar dig.

Vi pratar om att sticka med flera färger, om tekniska  finurligheter och du utforskar hur du helst stickar vantar och sockor.

Lärare Erika Åberg

Datum 18-22 juni 2017

Tider Start kl 8.40 dag 1 och slut kl 12.00 dag 5

Förkunskaper Du bör vara bekant och bekväm med att sticka aviga och räta maskor, sticka runt på strumpstickor eller rundsticka samt att lägga upp maskor och maska av.

Studieort Sätergläntan i Insjön, Dalarna

Anmälan Löpande i mån av plats via formuläret nedan

Erika Åberg är författare, föreläsare och frilansande hemslöjdskonsulent som sedan hösten 2014 bor på Gotland. Hon arbetar framförallt med stickning – både med material och tekniker, med ull men också med andra slöjdtekniker. Hon är utbildad vid HV Skola och är ena halvan av Görbart – en podd om handgjort skapande.

Erikas blogg Crafts by Wynja

Erika på Instagram @wynja

Mönster av Erika på Ravelry

Podden Görbart om handgjort skapande – lyssna på senaste avsnittet här:

Kursen börjar dag 1 kl 8.40 med samling i Sätergläntans matsal, huvudbyggnaden. Därifrån går ni tillsammans med kursledaren till salen. Kursen avslutas kl 12.00 dag 5 med lunch kl 12.00-13.00.

Ladda hem schema för kursen här.

  • Stickor – strumpstickor 2 mm, 2,5 mm, 3 mm, 3,5 mm
  • Garn
  • Mönsterark
  • Blyertspennor, sudd
  • Färgpennor
  • Skisspapper

Kursveckan 18-22 juni finns tyvärr inget boende tillgängligt och vi har en lång reservlista men rekommenderar gärna boende i närheten av Sätergläntan i Insjön eller Leksand.

Lunch, kvällsmat och fika ingår i kursens pris. Alla måltider serveras i Sätergläntans matsal, huvudbyggnaden. Du anger önskemål om mat i anmälningsformuläret nedan.

Om du önskar boende, finns det möjlighet att boka boende på Sätergläntan. Priserna gäller för 5 dagar med tillgång till boendet från dagen före kursstart kl 16.00. I priset ingår frukost, sänglinne och handdukar.

Enkelrum med frukost: 2 750 kr

Del i dubbelrum med frukost: 1 750 kr

Den här produkten är just nu slut i lager och inte tillgänglig.

Kanske också av intresse

Hugga tråg och skålar

10-14 juli 2017 - fullbokad!

Trasvävar

31 juli-6 augusti 2017