7-11 augusti 2017

En kurs i skånskt yllebroderi där du under fem dagar får bekanta dig med den praktfulla tekniken med det lekfulla skånska formspråket. Du lär dig de vanligaste stygnen och bottensömmarna, överföring av mönster från papper till tyg och olika slags monteringar. Det blir både praktiska genomgångar  och teori om historik.

Kursen fokuserar på att bli bekväm med de stygn och bottensömmar som förekommer i skånskt yllebroderi. Vi börjar från grunden med att överföra av mönster från papper till tyg. Vi går igenom och visar olika slags monteringar och beroende av hur lång du hunnit kan du också montera ditt broderi. Under kursen berättar Elin om historiken bakom material, färger och former inom skånskt yllebroderi, hur textilierna användes och vilka det var som skapade dem.

Lärare Elin Jantze

Datum 7-11 augusti 2017

Tider Start kl 8.40 dag 1 och slut kl 12.00 dag 5

Förkunskaper Grundkurs. Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som har tidigare erfarenhet av att brodera och nu vill utveckla dina kunskaper inom skånskt yllebroderi. Deltagare med olika nivåer kan gå kursen. Om du redan tidigare gått en kurs i skånskt yllebroderi kommer du troligtvis inte lära dig ny teknik men du får tillfälle att brodera under handledning.

Studieort Sätergläntan i Insjön, Dalarna

Anmälan Löpande i mån av plats via formuläret nedan

Elin Jantze gillar att slöjda i många olika material och tekniker men det skånska yllebroderiet är hennes favorit. Traditionella skånska broderier med sina knasiga mönster och starka färger är det som inspirerar mest när hon skapar egna mönster.

Elins blogg

Elins kanal på Youtube

Instagram @elinjantze

Kursen börjar dag 1 kl 8.40 med samling i Sätergläntans matsal, huvudbyggnaden. Därifrån går ni tillsammans med kursledaren till salen. Kursen avslutas kl 12.00 dag 5 med lunch kl 12.00-13.00.

Ladda hem schema för kursen här.

Sybåge ca 10-15 cm i diameter, sax, lintråd/knyppelgarn]

Material: På kursen kan du köpa en grundmaterialsats med 4 olika mönster, kläde, garn (för 1 broderi) och nål för 150 kr. Två kompendier för 10kr/st finns också att köpa. Om du hellre vill brodera på en dyna finns materialsatser för skånskt yllebroderi att köpa på Hemslöjden i Landskrona.

4 400 kr per person

varav anmälningsavgift: 1 000 kr per person

I priset ingår kursavgift, lunch, kvällsmat och fika. Kostnader för ev. boende, material och resor tillkommer.

Lunch, kvällsmat och fika ingår i kursens pris. Alla måltider serveras i Sätergläntans matsal, huvudbyggnaden. Du anger önskemål om mat i anmälningsformuläret nedan.

Om du önskar boende, finns det möjlighet att boka boende på Sätergläntan. Priserna gäller för 5 dagar med tillgång till boendet från dagen före kursstart kl 16.00. I priset ingår frukost, sänglinne och handdukar.

Enkelrum med frukost: 2 750 kr

Del i dubbelrum med frukost: 1 750 kr

Enkelrum i härbre med frukost: 1 150 kr

Del i dubbelrum i härbre med frukost: 975 kr

1 000 kr

Nollställ
 • *Förnamn

  *Efternamn

  Fyll i ditt födelsedatum (ÅÅÅÅ-MM-DD) om du inte har ett personnummer.

  *Personnummer

  *Gatuadress

  *Postnummer

  *Ort

  *Land

  *Telefon

  *Epostadress

  *Är du medlem i förening ansluten till Hemslöjden?

  Medlemsnummer

  * 

  Ange önskemål om måltider nedan. Lunch, kvällsmat och fika ingår i studieavgiften. Frukost ingår i eventuellt boende.

  * 

  Om du önskar boende, finns det möjlighet att boka boende på Sätergläntan. Vi bekräftar boendet efter din anmälan är gjord. 

  Priserna gäller för 5 dagar med tillgång till boendet från dagen före kursstart kl 16.00. I priset ingår frukost, sänglinne och handdukar.

  Enkelrum med frukost: 2 750 kr

  Del i dubbelrum med frukost: 1 750 kr

  Namn på eventuell rumskamrat

  *Jag vill ha kursinformation via

  Eventuellt meddelande

  * 

  Reset options
Kanske också av intresse